Objasňovanie vraždy prešovského mladíka nepotrvá krátko

10.07.2007 Prešov

Prešov 10. júla (TASR) - Objasňovanie vraždy 21-ročného Prešovčana Ota K. , ktorý prišiel o život v noci na pondelok 9. júla v jednom z bytov na Pavlovičovom námestí v Prešove, nepotrvá krátko. Pre TASR to dnes ...
Ako povedala Fečová, polícia preveruje všetky možné verzie tragickej udalosti. Z okruhu podozrivých nie je vylúčená ani 37-ročná majiteľka bytu Miroslava L. , ktorá nález mŕtvoly ohlásila polícii o 6.15 h. Pred krajským policajným vyšetrovateľom vypovedala, že nález nahlásila po tom, ako sa prebudila.
V kritickú noc zomrel aj najlepší Otov kamarát 19-ročný Tomáš S. Jeho telo našli v inej časti mesta - pri bytovom dome na Karpatskej ulici na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov. Pád z niektorého z vyšších poschodí 12-podlažného objektu vyzerá podľa predbežných policajných zistení na samovraždu. Mladíci boli susedia a časť kritickej noci strávili spolu u Miroslavy L. Všetci pracovali v tej istej firme. Poznatky zo súdnej pitvy tiel oboch mladíkov by mali tiež vniesť viac svetla do prípadu.
Oto K. podľahol následkom brutálneho útoku vraha. Na jeho tele našli 20 bodnorezných rán ostrým predmetom.
Vyšetrovateľ nevzniesol obvinenie voči žiadnej konkrétnej osobe, začal však trestné stíhanie vo veci pre obzvlášť závažný zločin vraždy.
Podľa Fečovej sa v Prešove naposledy stala vražda v marci 2003, jej páchateľa však doteraz nezistili. Obeťou bola zamestnankyňa záložne Komi v dome na Hlavnej ulici, 27-ročná Sylvia Ugorová. Násilník jej podrezal krk vrátane hrtana a veľkých ciev. I keď na pulte bolo plno rôznych predmetov zo zlata, nič si podľa majiteľa prevádzky nevzal. Nič podozrivé nezaznamenali ani kamery, ktoré má mestská polícia na snímanie diania v centre Prešova.
 

Vyberte región

mark